My Recipes: Easy pancakes

Τα πρωινά της Κυριακής, ειδικά εκείνα που κάνει κρύο, τα περνάω φτιάχνοντας τηγανίτες (ή κρέπες, δεν ξέρω πως τις λένε, να τις φάω με ενδιαφέρει). Για την ακρίβεια, περνάω μόλις 10 λεπτά ετοιμάζοντας τις και μετά απολαμβάνω τη μέρα. Αν δεν ξέρεις ήδη να φτιάχνεις, θα ενθουσιαστείς με τη συνταγή, γιατί είναι εύκολη, γρήγορη και απαιτεί ελάχιστα υλικά που μάλλον βρίσκονται ήδη στην κουζίνα σου.

Τι θα χρειαστείς

2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

1 φλ. γάλα

1-2 φλ. αλεύρι

1 αυγό

λίγο αλάτι και ζάχαρη

pan4

Οι ποσότητες είναι κατά προσέγγιση, απλώς τα πετάω όλα σε ένα μπολ και προσθέτω αλεύρι ή γάλα ώστε να πετύχω την ιδανική υφή. Προτιμώ να μην είναι παχύρρευστη γιατί θέλω λεπτές τηγανίτες όμως είναι θέμα γούστου. Κάνε τα πειράματα σου ώστε να βρεις την κατάλληλη!

Βήμα 1

Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Εν τω μεταξύ, έχεις βάλει το αντικολλητικό τηγάνι σου στο μάτι για να ζεσταίνεται.

pan1

Βήμα 2

Βάζεις ελάχιστο βούτυρο ή λάδι στο τηγάνι και απλώνεις 2-3 κουταλιές από το μείγμα σου. Προτίμησε μεγάλο τηγάνι και μεσαίο μέγεθος τηγανίτας ώστε να τις ξεκολλάς εύκολα, όπως εγώ στη φωτογραφία.

pan2

Βήμα 3

Βγαίνουν 5-6 μεσαίες τηγανίτες και θα δείχνουν κάπως έτσι. Αν και οι δικές μου φαίνονται να έχουν αρπάξει, στην πραγματικότητα είναι μαλακές και ψημένες όσο πρέπει. Φυσικά, κανείς δε μένει σε αυτό το στάδιο. Μπορείς να προσθέσεις νουτέλα, μπισκότο, καρύδα, μπανάνα, μέλι, ξηρούς καρπούς… Ακόμα και αλμυρά υλικά. Προσωπικά, λατρεύω τον συνδυασμό νουτέλας και φρέσκιας φράουλας. Α, εννοείται ότι δεν τις τρώω όλες μόνη μου, είναι ιδανικό πρωινό για δύο (έχω ίνσταγκραμ ντοκουμέντο).

pan3 

Extra tips

Αν είσαι από εκείνους που δεν μπορούν ούτε καφέ να φτιάξουν το πρωί, ετοίμασε το μείγμα από το προηγούμενο βράδυ. Οι τηγανίτες σου θα βγουν ακόμα καλύτερες με το κρύο μείγμα.

Μπορείς να προσθέσεις και λίγο κονιάκ για άρωμα.

Τι λες, θα τις δοκιμάσεις; Μήπως έχεις κάποια παραλλαγή που πρέπει να μάθω; Καλό-γλυκό-υπόλοιπο Κυριακής!

5 thoughts on “My Recipes: Easy pancakes

  1. Καλοπερνάτε!! Κρέπες είναι αυτές… Για πιο λονδρέζικο άγγιγμα προσθέτεις -μόνο- σιρόπι (σφενδάμου προτιμούν εκεί στα ξένα) και τρως (=pancakes, λιγότερο λεπτές, πιο αφράτες, με baking powder και περισσότερο αλεύρι!).
    Λατρεύω τις Κρέπες!! Χρησιμοποιώ όλα από ένα (1ποτήρι γάλα, 1 ποτήρι αλεύρι, 1 κουταλιά μαργαρίνη, 1 αυγό, μια σταλιά αλάτι) ενώ αν πρόκειται να τυλίξουν αλμυρό μείγμα αρέσκομαι να ρίχνω λίγο πιπέρι, αντιθέτως στο γλυκό συμπληρώνω βανίλια!
    Αλμυρές, τις ετοιμάζεις και μετά τυλίγεις τα υλικά σου (θα φτιάξω σύντομα, θα δεις!!) και έπειτα τις βάζεις στο φούρνο για λίγο, με κρέμα γάλακτος (ή άλλα μυστικά που θα αποκαλύψω όταν έρθει η ώρα!).
    Ενώ για τις γλυκιές κ εμένα η αγαπημένη μου είναι η σοκολατένια τους εκδοχή, όμως βάζω και τριμμένο μπισκότο! Πολλές φορές τις σερβίρω σαν pancakes, τη μια πάνω στην άλλη, με σοκολάτα, όμως, ανάμεσα και ό,τι άλλο αποφασίσω να περιέχει και τις κόβουμε σαν τούρτα! Έτσι στολίζονται και πιο ευφάνταστα! Διαφορετικά, τις σερβίρω είτε τυλιχτές, ρολλάκια, είτε όπως τις σερβίρουν έξω στο γνωστό τριγωνάκι!
    Μπράβο που διασκεδάζεις τη ζαχαροπλαστική και απολαμβάνεις με -καλή- παρέα τις νοστιμιές σου! Είναι ένας τρόπος να ξεχωρίσεις την Κυριακή από τις υπόλοιπες μέρες!

    1. Κ εγω βάζω βανιλια καμία φορα, σκεπάζει και την μυρωδιά του αυγου που δεν πολυσυμπαθώ! Θα δοκιμάσω τη συνταγή σου και θα σου πω εντυπώσεις🙂

      1. Ούτε εγώ αγαπώ το άρωμα του αυγού, γενικά το αυγό…. Μα τα γλυκά είναι η πηγή από την οποία το ενσωματώνω στη διατροφή μου..!

  2. Με τα υλικά (εκτός της μυζήθρας) φτιάχνουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι ή ρακή. Δεν πρέπει να κολλά αλλά να είναι ελαστική, πολύ ελαστική για να τεντώνεται αρκετά. Αφήνουμε να ξεκουραστεί κανένα μισάωρο και χωρίζουμε την ποσότητα αυτή σε 10 (!!!) μεριδούλες. Αυτό είναι και το πρώτο μυστικό: με πολύ μικρή ποσότητα ζύμης φτιάχνουμε μια πίτα με διάμετρο 18-20 εκατοστά! Χωρίζουμε και τη μυζήθρα σε 10 ίσα μέρη αφού την «λυώσουμε» με ένα πιρούνι ώστε να μην έχει «γρομπαλάκια».Τα ζυμώνουμε σαν μπαλάκια και αυτά.Πλαταίνουμε τα κομματάκια της ζύμης και βάζουμε σε καθένα από ένα μπαλάκι μυζήθρας.Τραβάμε τη ζύμη ώστε να κλείσει τη μυζήθρα στο εσωτερικό της.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s