My Recipes:Quick salty cake

Επειδή καμιά φορά βαριέμαι το κλασικό πρωινό τοστάκι, φτιάχνω παραλλαγές του κέικ που σου δείχνω σήμερα, με όποια υλικά βρίσκω στο ψυγείο μου. Εννοείται ότι το προτείνω για όλες τις ώρες!

Τι θα χρειαστείς

1 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 φακελάκι μαγιά

2 αυγά

1/2 φλ. γάλα

5 κ.σ. ελαιόλαδο

θυμάρι-αλάτι-πιπέρι

Για τη γέμιση: 1 1/2 φλ. φέτα σε κυβάκια, 1/2 φλ. ελιές σε φετάκια, 2 κ.σ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη

(Η παραπάνω γέμιση είναι η ιδανική για μένα, αλλά όπως θα δεις χρησιμοποίησα άλλη την τελευταία φορά, γενικά ο κανόνας είναι περίπου 2 φλ. γέμιση και βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει.)

Προετοιμασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα.

cake1

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Στεγνώνουμε με χαρτί τη λιαστή ντομάτα, ψιλοκόβουμε τα υλικά, τα ανακατεύουμε και τα αλευρώνουμε όλα ελαφρά.

cake4

Βήμα 2

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά.

cake2

Βήμα 3

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, το λάδι και το γάλα.

cake3

Βήμα 4

Τα προσθέτουμε όλα και ψήνουμε στους 180 για 25′-35′.

cake5

Καλή όρεξη. Δεν έβγαλα φωτογραφία με το αποτέλεσμα γιατί εχμ, βιαζόμουν να φάω. Σου εγγυώμαι ότι βγαίνει τέλειο πάντως!

3 thoughts on “My Recipes:Quick salty cake

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s