My Recipes:Calzone filled with praline

Καιρό έχω να σου προτείνω συνταγή!Πάλι γλυκό φωτογράφισα (τι να πω,μάλλον είναι πιο.. φωτογενή)όμως με την παρακάτω ζύμη μπορείς να φτιάξεις και αλμυρά καλτσόνε.

Τι θα χρειαστείς

500 γρ. αλεύρι μαλακό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μαγιά

1 κούπα χλιαρό νερό (240ml)

Για τη γέμιση: μερέντα,φιλαδέλφεια ή μασκαρπόνε,(ξηρούς καρπούς)

 

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 Κελσίου.

Βήμα 1

Διαλύεις τη μαγιά στο νερό και στη συνέχεια προσθέτεις το λάδι και το αλεύρι. Ζυμώνεις.

 

Βήμα 2

Χωρίζεις τη ζύμη σε 4 μέρη και σκεπάζεις το μπολ με μια βρεγμένη πετσέτα. Κανονικά περιμένεις 2 ώρες, αλλά και στη μία καλά θα σου βγούνε (ναι,δοκιμασμένη από μια λαίμαργη και ανυπόμονη… γνωστή).

 

Βήμα 3

Ανακατεύεις τη μερέντα με το τυρί και αφού ανοίξεις τη ζύμη, βάζεις τη γέμιση στο εσωτερικό του καλτσόνε.

 

Βήμα 4

Ψήνεις τα καλτσόνε σε λαδόκολλα ή καλά αλευρωμένο ταψί μέχρι να ροδίσουν. Λίγο πριν είναι έτοιμα, μπορείς να προσθέσεις μερικά τριμμένα καρύδια.

 

Αυτά. Για κάθε μπουκιά ένα γύρο το τετράγωνο.

Tips: Αφού η ζύμη δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη ή αλάτι, κρατάω συνήθως τη μισή για αλμυρή εκδοχή. Μη μείνεις μόνο στην ιδέα του καλτσόνε. Άνοιξε τη ζύμη με πλάστη για να ετοιμάσεις πίτσα ή φτιάξε πεϊνιρλάκια με ό,τι έχει περισσέψει στο ψυγείο (φτιάχνω συχνά με κιμά,τυρί και πιπεριές).

Credits: Η ιδέα της συνταγής είναι από  ένα παλιό περιοδικό Smart Cook, αλλαγμένη αρκετά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s