My Recipes: Homemade ice-cream

Σπιτικό παγωτό. Μεγάλη υπόθεση. Θέλει παγωτομηχανή ή να ανακατεύεις συνέχεια; Θέλει ωμά αυγά ή πολλά υλικά; Όχι, το συγκεκριμένο θέλει μόνο μίξερ και λιγότερο από σαράντα λεπτά. Και είναι με διαφορά το ωραιότερο σπιτικό παγωτό που έχω δοκιμάσει.

Τι θα χρειαστείς

2 φακέλους σαντιγύ

400 ml γάλα (για τη σαντιγύ)

1 ζαχαρούχο γάλα

μπισκότα/σοκολάτα/ξηρούς καρπούς κλπ

 

Βήμα 1

Χτυπάς στο μίξερ το περιεχόμενο των δύο φακέλων σαντιγύ με το αντίστοιχο γάλα μέχρι να «στέκεται»,περίπου 5′. Ύστερα βάζεις το μείγμα στο ψυγείο για 20′.

 

Βήμα 2

Προσθέτεις τα 2/3 του ζαχαρούχου γάλακτος και ξαναχτυπάς στο μίξερ. Το βάζεις στο ψυγείο για άλλα 10′.

 

Βήμα 3

Όση ώρα περιμένεις ψιλοκόβεις τα υλικά της αρεσκείας σου. Έγω πρόσθεσα θρυμματισμένα cookies και κομματάκια κουβερτούρα, αλλά άσε τη φαντασία σου να οργιάσει. Ξηροί καρποί, σιρόπι, αποξηραμένα φρούτα, δημητριακά ακόμα και μερέντα ταιριάζουν τέλεια.

Βήμα 4

Βάζεις το μείγμα στην κατάψυξη και περιμένεις. Επειδή είναι soft, αν ανυπομονείς, μπορείς να φας την πρώτη κουταλιά μετά από 3-4 ώρες αλλά μετά από 8 έχει αποκτήσει την ιδανική υφή.

 

Συγχαρητήρια. Μόλις έφτιαξες το πιο γρήγορο και νόστιμο παγωτό του κόσμου.

Υ.Γ.: Τη συνταγή μου την είπαν, έτσι δεν ξέρω αν υπάρχει αυτούσια στο διαδίκτυο. Αν την έχεις δει κάπου,ενημέρωσε με για να προσθέσω την πηγή!

Follow me on instagram,twitter,facebook or bloglovin.

One thought on “My Recipes: Homemade ice-cream

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s