10 happy shopping tips

Μετά από μακρόχρονη εμπειρία στο άθλημα του shopping, αποφάσισα να καταγράψω και να μοιραστώ μαζί σας τον τρόπο που ψωνίζω!

  1. Εξοπλισμός; Άνετα ρούχα. Το τρίπτυχο φούστα-μπλούζα-μπαλαρίνες είναι ιδανικό. Παπούτσια με κορδόνια και ρούχα με πολλά κουμπιά απαγορεύονται. Το layering επίσης, αποφεύγεται.

  2. Παρέα; Πρώτη βόλτα εξερεύνησης μόνη μου. Στη δεύτερη μια γνώμη χρειάζεται, συνήθως.

  3. Χρόνος; Εάν δεν έχω χρόνο τουλάχιστον μία ώρα, δε μπαίνω στον κόπο. Εκτός αν βιάζομαι και θεωρώ ότι η ντουλάπα μου δεν έχει το συγκεκριμένο κομμάτι για το συγκεκριμένο event. Η ιστορία έχει δείξει όμως ότι αυτό το κάτι δε θα ξαναφορεθεί.

  4. Ερωτήσεις; Το χρειάζομαι; Το θέλω; Μπορώ να το βρω σε καλύτερη ποιότητα/πιο οικονομικό/σε καταλληλότερο χρώμα; Αν δεν απαντήσω δύο ναι και ένα όχι, απορρίπτεται.

  5. Χρώματα; Δυστυχώς κάποιες μέρες ¨κολλάω¨ με ένα συγκεκριμένο χρώμα. Για παράδειγμα, τώρα περνάω φάση γκρι και μπεζ, νομίζω είναι προφανές! Για να μην καταλήξω με μία ντουλάπα γεμάτη με το χρώμα-κόλλημα, ακολουθώ τον κανόνα 1 προς 1, δηλαδή ένα σε αυτό το χρώμα και ένα οπωσδήποτε σε διαφορετικό.

  6. Συνδυασμός; Το γνωστό τρικ του συνδυασμού το ξέρετε. Αν δε μπορείτε να σκεφτείτε τουλάχιστον ένα τρόπο να το ενσωματώσετε στα σύνολα που ήδη έχετε, καλό είναι να μην το αγοράσετε. Αυτό προσπαθώ να ακολουθώ κι εγώ, αλλά αφήνω πάντα χώρο για πειραματισμούς.

  7. Δοκιμαστήριο; Κι έτσι περνάμε στην κρίσιμη αυτή στιγμή. Εδώ μου αρέσει να παίρνω μαζί μου τρία κομμάτια: αυτό που θέλω οπωσδήποτε, ένα που θα λειτουργήσει σαν επένδυση (κλασικό) και ένα εκκεντρικότερο που δε συμφωνεί τόσο με την αισθητική μου (συνήθως κάτι βέρι χότ και ιν φάσιον). Έτσι αποφεύγω να επαναλαμβάνομαι, όσο μπορώ.

  8. Κάθε μέρα ή one-hit-a-month; Κάποια ρούχα και παπούτσια, φοριούνται σπάνια για να μην καταντήσεις γραφικός, πχ κόκκινο φόρεμα. Συνήθως δεν επηρεάζει τόσο την τελική απόφαση μου, αλλά πρέπει να ξέρω την απάντηση πριν το αγοράσω.

  9. Αλλαγή; Τσεκάρω οπωσδήποτε την πολιτική του καταστήματος για αλλαγές, ποτέ δεν ξέρεις.

  10. Χαμόγελο; Πίστεψε με, εγώ και το είδωλο μου δεν τα πάμε καλά. Αν με δω με κάτι και χαμογελάσω (όχι, το να σκάσω στα γέλια δεν είναι επιθυμητό),είμαι ήδη στο ταμείο.

Θα ήθελα πολύ να διαβάσω και τα δικά σας τιπς! Υ.Γ. : Με τα καλλυντικά είναι ευκολότερο, πάω άβαφη και απευθύνομαι στην πιο ενημερωμένη πωλήτρια.

7 σκέψεις σχετικά με το “10 happy shopping tips

  1. Κάποτε ψώνιζα χωρίς έλεος. Ότι έβλεπα μπροστά μου το αγόραζα. Τώρα μεγάλωσα κι έβαλα (πιστεύω) μυαλό. Κάνω πρώτα μια τρελή εκκαθάριση στην ντουλάπα μου, βλέπω τι πρέπει να ξεφορτωθώ, τι να χαρίσω και τι να αγοράσω. Μετά τσεκάρω αν κάποια από τα ρούχα μου παίρνουν επιδιορθώσεις και αν ναι, αναλαμβάνει δράση η ραπτομηχανή μου. Στα μαγαζιά πλέον μπαίνω αρχικά για να χαζέψω. Κάνω τρελή έρευνα αγοράς, τσεκάρω πάντα μα πάντα με τι μπορεί να συνδυαστεί αυτό που έχω βάλει στο μάτι με τα ρούχα που ήδη έχω και κυρίως επενδύω σε αξεσουάρ τα οποία ή τα αγοράζω ή αν μπορώ τα φτιάχνω. Ακόμα και στα Zara & Co. δεν θα μπω για να πάρω κάτι για να με ανεβάσει. Έχουν αλλάξει απίστευτα οι αγοραστικές μου συνήθειες και νομίζω πως μου έχει βγει σε καλό. Τα tips σου είναι καταπληκτικά και πολλά σκοπεύω να τα εφαρμόσω, ειδικά αυτά για τα χρώματα «κόλλημα»!

    1. Κι εγώ έτσι προσπαθώ να ψωνίζω πια, η κρίση δεν επιτρέπει αυθορμητισμούς άλλωστε! Βλέπω πλέον όλα τα αποκτήματα μου ως επένδυση. Κάποτε διάβασα ότι η αξία ενός ρούχου είναι ανάλογη των φορών που το φοράς, δηλαδή ένα ρούχο των 100 ευρώ αν φορεθεί 200 φορές έχει σίγουρα βγάλει τα λεφτά του ενώ αντίθετα ένα ¨καλό¨ φόρεμα γάμου αποκλείεται να τα βγάλει εύκολα..
      Μακάρι να ¨έπιαναν τα χέρια μου¨ , μου αρέσουν πολύ αυτά που φτιάχνεις και πάντα θαύμαζα αντίστοιχες δημιουργικές ασχολίες!

  2. μερικά τιπς είναι πραγματικά πρωτότυπα! μπράβο!
    το δικό μου πρόβλημα (και συμβολή σε αυτό το ποστ) είναι ότι πολλές φορές πάω για ψώνια για να χαλαρώσω μετά τη δουλειά ειδικά αν ήταν μια απαίσια μέρα. το αποτέλεσμα είναι να ψωνίσω κάτι απλώς και μόνο για να ψωνίσω και τώρα έχω πχ ντουζίνες κολιεδάκια που δε φοράω. so, αποφύγετε να πηγαίνετε για ψώνια όταν έχετε κακή διάθεση, γιατί θα ξοδέψετε σε πράγματα που δε χρειάζεστε. προσωπικά πλέον αυτές τις μέρες μπορεί να κατέβω στην αγορά για να μου φτιάξει η διάθεση, αλλά δε κουβαλώ χρήματα μαζί μου!

    1. so true!ευτυχώς όταν έχω κακή διάθεση δε ψωνίζω, γιατί πολύ απλά γκρινιάζω για τα πάντα (ποιότητα,τιμές κλπ) και καταλήγω με καφέ απ’τα Σταρμπακς. Αλλά σίγουρα είναι χρήσιμο τιπ!

Σχολιάστε