Ετικέτες

, , ,

Με αφορμή τις σχετικές αναζητήσεις σας,που οδηγούν εδώ,αποφάσισα να κάνω ένα ποστ για τα μεταχερισμένα ρούχα στην Αθήνα αν κ προσωπικά δεν είμαι φαν του είδους..Γι’αυτό σας σερβίρω από τα έτοιμα κ συγκεκριμένα μπορείτε να βρείτε λεπτομερέστατη περιγραφή των μαγαζιών σ’αυτό το μπλογκ.

Αντιγράφω ένα απόσπασμα:

Τα περισσότερα μαγαζιά με μεταχειρισμένα ρούχα μοιάζουν με αποθήκες και το ψάξιμο σε πάγκους, ράφια, κρεμάστρες, κούτες και καλάθια έχει κι αυτό τη δική του γοητεία. Οι πωλητές και οι πωλήτριες δεν σε ενοχλούν ποτέ όση ώρα και αν σου πάρει το ψάξιμο, αυτές οι αγορές άλλωστε απαιτούν αρκετό χρόνο αφού τα εμπορεύματα είναι πάρα πολλά και οι πελάτες σπάνια ψάχνουν να βρουν κάτι συγκεκριμμένο ή ξέρουν τι θέλουν. Τα εμπορεύματα ανανεώνονται πολύ συχνά. Οι περισσότεροι καταστηματάρχες βγάζουν “καινούργια” είδη από τις αποθήκες τους σχεδόν μια φορά την εβδομάδα, πράγμα που κάνει ακόμη πιο ελκυστική την επίσκεψη. “Είμαστε τρελλοί, όλοι μείς που ψάχνουμε εδώ μέσα, αλλά έρχεσαι, ψάχνεις, ξεδίνεις, χαλαρώνεις και ξεχνάς” μου είπε ένας άλλος τακτικός πελάτης. Οι αγορές αυτές βρίσκονται συνήθως σε όροφο έτσι οι πελάτες τους είναι αρκετά προστατευμένοι, πράγμα απαραίτητο αφού -όπως μου είπε η Ελένη Κατσίχτη, ιδιοκτήτρια της Αμερικάνικης Αγοράς που βρίσκεται πίσω από το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής στην οδό Αθηνάς- οι γυναίκες συνήθως- δεν θέλουν να μαθευτεί ότι ψωνίζουν μεταχειρισμένα.

Επίσης,δείτε εδώ τη μόδα που επικρατούσε ανά δεκαετία,για να ξέρετε τι να ψάξετε!

Τέλος,ο δεκάλογος για σωστές vintage αγορές από τον vintage guru κ ιδιοκτήτη του διάσημου-σχετικού- καταστήματος Decades,Cameron Silver σε πολύ ελεύθερη μετάφραση από τη βίβλο του styling,Style from A to Zoe.

  1. Φαίνεται μοντέρνο;Δε θέλουμε να μοιάζει με αποκριάτικο κοστούμι..
  2. Είναι σε καλή κατάσταση;Αν όχι,είναι δυνατή η διόρθωση χωρίς να χαλάσει;
  3. Είναι από καλής ποιότητας ύφασμα; Μη ξεχνάμε ότι είναι τουλάχιστον 20 χρονών!
  4. Θα το φορέσεις;Εκτός αν σκοπεύεις να γίνεις συλλέκτης..
  5. Μη ψάχνεις βάση label,αλλά βάση σχεδίου κ αν είναι wearable.
  6. Να στηρίζεσαι στο γούστο σου ή κάποιου που εμπιστεύεσαι.
  7. Ξέχνα τις τάσεις,σκέψου το σωματότυπο σου κ ποια δεκαετία του ταιριάζει.
  8. Τα vintage αξεσουάρ μεταμορφώνουν ένα μοντέρνο σύνολο.
  9. Τα κοσμήματα πρέπει να κάνουν εντύπωση,να είναι μοναδικά.
  10. Διάλεξε ρούχα που με τους σωστούς συνδυασμούς θα φαίνονται σύγχρονα.