Η εικόνα του εαυτού μας

Πιστεύω,κ σίγουρα είχα διαβάσει κάτι τέτοιο παλιότερα,ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε παγιδευμένοι από την εικόνα μας.Αυτό όμως που θέλω να γράψω σήμερα είναι η άποψη μου ότι αυτή η εικόνα σπάνια είναι μία κ ενιαία,αντίθετα αποτελείται από πολλές μικρότερες.

Για να σας εξηγήσω,υπάρχει η εικόνα που έχουμε εμείς για τον εαυτό μας.Η εικόνα που έχουν οι άλλοι για εμάς.Η εικόνα που θέλουμε να αποκτήσουμε για τον εαυτό μας.Φυσικά,κάθε κατηγορία περιέχει ακόμα πιο πολλές εικόνες.

Δεν είναι κάτι νέο.Σκεφτείτε,η μαμά σας κ η φίλη σας έχουν ίδια γνώμη για εσάς;Ο συνάδελφος σας ή ο παιδικός σας φίλος;Εσείς,φαντάζεστε στο μέλλον ότι είστε μια επιτυχημένη γυναίκα καρριέρας ή/και μια τέλεια μητέρα;

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το στυλ;Τεράστια.Γιατί κάπου εκεί μπερδεύουμε τις εικόνες(που καμία σχέση δεν έχουν με το είναι μας)κ λειτουργούμε βάση αυτού.»Ένα χτένισμα που θα με δείχνει δυναμική!»Ή ρομαντική ή προσιτή..Αν έστω κ μία φορά αποφασίσατε βάση του τι θα πιστεύουν οι άλλοι ή ακόμα κ ο ιδανικός εαυτός σας ,καταλαβαίνετε που το πάω!Δε χρειάζεται να αναφέρω ότι στο τέλος,δεν είσαι τίποτα αυθεντικό αλλά ένα κράμμα διαφορετικών στοιχείων που δεν ξέρεις καν αν ήταν δικές σου ιδέες.

Γιατί,δε γίνεται να περιμένεις από τους άλλους να καθορίσουν το πως θα φαίνεσαι εσύ.Ναι,η φίλη σου έχει άψογο,μοναδικό στυλ αλλά ταιριάζει σε εκείνη.Πάρε στοιχεία κ προσάρμοσε τα στο δικό σου,αλλά μη γίνεις μια αντιγραφή της.Ναι,κ ο φίλος σου πιστεύει ότι είσαι πιο όμορφη με μακριά μαλλιά κ κοντές φούστες,αλλά αν εσύ έχεις άλλη άποψη,δέξου τις συμβουλές του κ ακολούθησε το ένστικτο σου.

Όλα αυτά είναι αυτονόητα,ε; Μόνο που μερικές φορές τα ξεχνάμε. Κάτι τέτοιο έπαθα κ εγώ.Γι’αυτό δεν έγραφα τόσο καιρό στο μπλογκ.Γιατί ένιωθα ότι δεν είχα κάτι νέο να πω αλλά πιο πολύ,ένιωθα ότι έπρεπε να ενώσω τις εικόνες μου.Να γίνουν μία.Εγώ.

Για κάθε ανανέωση είναι απαραίτητος ένας επαναπροσδιορισμός του εαυτού μας.Οι αλλαγές στη ζωή(κ στο στυλ μας)είναι όμορφες όταν γίνονται όχι για να ξεφύγουμε από αυτά που δε μας αρέσουν αλλά για να βρούμε ακόμα περισσότερο εμάς.

Υ.Γ.:Θα επιστρέψω σύντομα με νέο υλικό.Ψάχνω σε ακόμα καλύτερα μέρη την έμπνευση!Βέβαια μερικοί παραπονιούνται ότι γέμισε το σπίτι περιοδικά..

Advertisements

3 thoughts on “Η εικόνα του εαυτού μας

  1. είναι μεγαλη παρεξήγηση το όλο ζήτημα του στυλ ,της μόδας,της ομορφιάς…..Γιατί,σε τελική ανάλυση ο στόχος είναι να ξεχωρίζει κανείς,κάτι το οποίο δεν γίνεται να καταφέρεις προσπαθώντας συνεχώς να μοιάσεις με κάποιον,παρά μόνο στον εαυτό σου.Γιατί,από την φύση μας είμαστε μοναδικοί.Αυτό που μας κάνει μάζα είναι η προσκόλληση μας σε «εναλλακτικούς» εαυτους ,όπως σωστά το τοποθέτησες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s